Delikatne, chrupiące płatki śniadaniowe z cynamonem i naturalnym suszonym jabłkiem. Pyszne, nie tylko na początek dnia, ale także jako zdrowa lekka przekąska między posiłkami. Idealnie komponują się z mlekiem owsianym i jogurtem naturalnym.
Produkt
bez glutenu
bez dodatku cukru
dla wegan
żródło błonnika pokarmowego
Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: kaszka kukurydziana (91,5%), jabłko suszone (5%), cynamon (1,6%), aromat naturalny jabłkowy (0,15%).
Produkt może zawierać: jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, soję, sezam.
Wartość odżywcza w 100g :wartość energetyczna :1580 kJ/373 kcal
tłuszcz : 1,00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
węglowodany : 80 g
w tym cukry : 4,9 g
błonnik: 5,0 g
białko : 8,0 g
sól : 0,g
PROPOZYCJA NA WEGE ŚNIADANIE z napojem owsianym
– 1,5 szklanki (40 g) - naszych płatków HELOŁ! jabłko&cynamon
– 1 szklanka (220 ml) – napoju ryżowego wzbogaconego w wapń
– 2 łyżki (20 g) – wegańskiej odżywki białkowej
– połowa jabłka (90 g)
– 3 sztuki (15 g)- orzechów włoskich
Przygotowanie:
Napój ryżowy wymieszaj z wegańską odżywką białkową.
Zetrzyj jabłko i wymieszaj z posiekanymi orzechami
Dodaj płatki i całość zalej napojem ryżowym. I GOTOWE !
Masa netto: 180 g