skład: zboża 75% (jęczmień, żyto), cykoria-prażona
PRODUKT BEZGLUTENOWY
wartość odżywcza w 100g
wartość energetyczna 1430 kJ/339kcl
tłuszcz 0,1g
w tym kwasy nasycone 0,1g
węglowodany 72,0g
w tym cukry 15,0g
białko 3,9g
sól 0,21g
INKA bezglutenowa to innowacyjny jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy . W procesie jego produkcji gluten jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna , zostaje oddzielony i usunięty z produktu.
Produkt jest każdorazowo kontrolowany i posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej
Sposób przygotowania:
wsyp do kubka 2 pełne łyżeczki inki (4g)
zalej gorącą , ale nie wrzącą wodą (200ml) lub mlekiem
waga 100g= 25 porcji
certyfikat PL- 036-009